DVV 1 EN 2 ongenaakbaar!

Nabeschouwing
Trouwe lezers en volgers van DVV. Zoals bij iedereen al bekend was hebben de beide teams van DVV de punten thuis weten te behouden. DVV 2 mocht zoals vastgesteld de aftrap geven voor het nieuwe seizoen. Met een redelijk volgepakt tribune ontvingen zij Ikaros uit Groesbeek. Het was de eerste test voor de manschappen van coach Minggoes. Een directe basisplaats was er voor de nieuwkomer Hai en ook de terugkerende Axel mocht starten. Sterker nog; Axel werd benoemd tot der Kapitän van het elftal!

Op karakter!
De eerste set verliep rommelig. Toch wist DVV 2 een lichte voorsprong in de set te pakken. Hoe makkelijk het soms ook oogde, zo gemakkelijk ging het ook fout. Ikaros toonde zich een taaie tegenstander en wist zich in de wedstrijd vast te bijten. Nadat Hai met een geniale ingeving de bal over het blok lobde en zo de score tilde naar 12-5 kwam er vervolgens toch de klad erin. Uiteraard ging het publiek uit zijn dak nadat Hai dat punt scoorde. Maar ze waren net zo verbijsterd hoe makkelijk of juist het verdienste van Ikaros zich terug vocht naar 13-10. Het was op dat moment tijd voor coach Minggoes in te grijpen. Onder wat rumoer op de tribune werd Hai gewisseld ten gunste van Dennis. Het bleek achteraf een gouden greep te zijn. De motor liep weer en zo werd de allereerste officiële set van H2 met ‘moeite’ binnengesleept: 25-23.

‘Vallen en opstaan’
Set 2 begon met dezelfde 6 spelers. Wederom leek DVV 2 het karwei makkelijk te klussen, maar wederom liet men Ikaros terug komen. Ondertussen maakte ook Wesley zijn opwachting en stond Robert zijn plek af. De punten gingen heen en weer, maar het ging van beide kanten zeer moeizaam. Op midden speelde Benjamin een prima partij evenals Marco en Mark. Axel strooide met goede passes, maar je kon zien dat hij een jaar niet had gespeeld. Uiteindelijk ging ook set 2 naar DVV 2, namelijk met 25-21. Set 3 was een weerspiegeling van set 2, waarbij DVV iets meer geconcentreerde speelde. De nummer 10 van Ikaros bleef echter een doorn in het oog. Met zijn lengte produceerde hij enkele goede aanvallen waaruit de bezoekers scoorde. Toch ging ook set 3 naar de thuisploeg met 25-19.

In de laatste set kwam Robert weer in het veld. Een slecht begin leverde snel een time-out op. Coach Minggoes trok aan de bel omdat hij zag dat er te nonchalant werd gespeeld. DVV 2 werd wakker en stelde orde op zaken. Paar goede servicebeurten van Robert leverde DVV 2 het gewenste voorsprong op. Daarvoor hadden aanvallen van Marco, Ben en Mark de ploeg in de wedstrijd gehouden. Ondertussen was der Kapitän Axel gewisseld voor Bram. Onder zijn leiding werd ook de laatste set gewonnen.

Al met al een prima seizoensstart van DVV 2!

DVV 1 verrast en speelt met flair!
Het was nu de beurt aan DVV 1 om de avond extra glans te geven door ook haar wedstrijd te winnen. Dit geschiedden ook en hoe!? Met Minggoes in de gelederen speelde DVV met souplesse en onoverwinnelijkheid. De bezoekers uit Wageningen waren verbaasd en zagen de ene naar de andere aanvallen voorbij vliegen. Het leek of de heren van Invicta niet gewend waren om op donderdag te spelen. DVV 1 speelde ijzersterk en liep al gauw uit in de eerste set. Een ontketende Roy verzorgde de setups en door de doortastendheid van Lennard en tactische sterke inzicht van El Capitano werd set 1 verbazingwekkend snel binnen gehaald met 25-12.

‘In tha flow’
De veldspelers van coach Arie waren helemaal los. Het goede spel van de eerste set werd doorgetrokken. In het hoge niveau liet ook Rob van zijn beste kant zien. Hij groeide in de wedstrijd evenals Emiel. Een belangrijk factor was de inzet van Minggoes. Met zijn verdedigende acties liet hij de spelers van Invicta met de handen in de haren achter. Ze konden niet geloven wat hen overkwam. De heren uit Wageningen waren juist ook het team dat was gedegradeerd naar de Promotieklasse. Het waren de ‘newbie’s’ versus de ‘veterans’. Maar niets bleek minder waar en DVV 1 schitterde zich naar een 25-19 winst in de tweede set.

Invicta van haar voetstuk!
Coach Arie zag dat het goed zat. Dezelfde 6 spelers kwamen weer het veld op voor de derde set. Ook in deze set overklaste DVV 1 haar tegenstander. ‘Boem boem’ de Jong liet zich weer gelden als middenman. Evenals de van DVV 2 overhevelde Ben. De bezoekers waren van het stuk en het vertrouwen was weg. Lennard en Martijn scoorde er rustig op los. Zo nu en dan liet Invicta zien wel degelijk van klasse te bezitten. De punten die zij maakte waren van prima makelaardij. Toch was het DVV 1 wat de klok sloeg en zo denderde de DVV TGV door naar 25-17.

Ondertussen op de tribune…
Was het behoorlijk druk geworden. Toeschouwers moesten bijna vechten voor een goed zitje op de altijd zo fijne ‘houten’ tribune van de Sporthal. De spelersvrouwen hadden zich bij elkaar genesteld en waren zoals vanouds fanatiek. Maar naarmate de wedstrijd vorderde van H1 ging het aandacht naar elkaar. Lindie en Marlies babbelde erop los evenals Joyce. Later kwam daar nog Sanne bijzitten en was het clubje compleet. Overige toeschouwers waren uiteraard spelers van DVV 2, handelsonderneming Petertje van Dinteren en de pa van El Capitano. Zij zagen samen dat het wel goed zat en stonden te popelen om naar de kantine te gaan om een feestje te bouwen!

Alle punten zu hause!
Rest alleen nog de laatste set. Lukte het DVV 1 net als DVV 2 de 4-0 score op de borden te krijgen? De antwoord daarop is natuurlijk ‘ja’! Invicta was knock-out en ze waren zeker niet in goede staat. Maar dit was het verdienste van DVV 1. Zij speelde frivool en geconcentreerd door. De kopjes hingen al bij de bezoekers en zo geschiedde het. Ook set 4 werd een prooi voor DVV 1. Zo werd er op de eerste speeldag van het seizoen 2011-2012 meteen geschiedenis geschreven. Beide teams van DVV wisten hun eerste wedstrijd te winnen. De één met schitterend en fantastisch spel de andere met wat moeite!

Al met al een geslaagde avond, dat werd vervolgd met bier en hapjes van Eric in de kantine waar barjuffie Maaike ook weer van de partij was!!!

©Razende Reporter