DVV 1 nipt langs VoCASA 3

Donderdag 8 december 2011 stonden er eigenlijk twee wedstrijden gepland in de Sporthal Druten. Echter hoefde coach Minggoes en zijn strijders van het tweede niet aan de bak. De tegenstander had namelijk zich afgemeld en de wedstrijd zal nu maandag 12 december 2011 worden ingehaald. De wedstrijd van DVV 1 ging wel gewoon door. De thuisspelende ploeg is al ruim een jaar thuis ongeslagen. Al 15 officiële wedstrijden in Druten gingen niet verloren! Deze avond stond echter een topwedstrijd op het programma. Het waren namelijk de nummer 2 en 3 van de Promotieklasse die het tegen elkaar opnamen. Natuurlijk was de grote vraag of DVV 1 haar ongeslagen status kon behouden?

Ondertussen op de tribune…
Zaten de diehard fans van DVV alweer klaar voor een gezellig avondje sporthal. Aangevuld met fans van VoCASA maakte ze herrie als vanouds. Vooral DVV 2 speler Eric had met zijn oneliner ‘Oavv’ luidkeels laten horen. Een andere oafersuh op de tribune was Robert, die goed zat mee te schreeuwen.

Set 1: gelijkwaardige teams!
Waar DVV 1 vooral uit wat ervarende spelers bestond kwam VoCASA 3 met een vrij talentvolle groep naar Druten. Achteraf viel vooral hun set-upper en nummer 2 op. Zij namen hun ploeg op sleep touw. In de eerste set was meteen te zien dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Waar DVV 1 het moest hebben van de aanvallen kon VoCASA al met de service veel punten maken. Een spannende eerste set leverde ook uiteindelijk winst voor de thuisploeg op. In een gelijk opgaande eerste set had DVV 1 net wat meer het overwicht en pakte ze de set met 25-21.

Ondertussen op de tribune…
Ging het flink los. De scheidsrechter kregen het zwaar te verduren en ook van de zijkant werd er druk op hen uitgevoerd. De basiskrachten van het tweede; Axel, Hai en Eric moedigde hun ploegmaats van het eerste uitbundig aan. Gesterkt door wat biertjes en later geflankeerd door Arjan, Stefan, Peter en Walter werd de gezelligheid er goed ingehouden! Uiteraard waren er ook spelersvrouwen aanwezig in de vorm van Marlies, Lindie en Joyce!

Set 2: Koekje van eigen deeg!
In de tweede sets waren de rollen omgedraaid. VoCASA 3 wist dat ze niet kansloos hoefde te zijn en dit lieten zij ook zien. Veel gescoorde punten kwamen op conto van nummer 2 van VoCASA. Niet alleen met zijn sprongservice, maar ook zijn driemeter aanvallen deden DVV 1 de meeste pijn. Al gauw wist VoCASA een voorsprong te pakken van 5 punten. DVV 1 probeerde zich nog in de set te bijten, maar dat lukte maar niet. Overigens kreeg Marco de teller en redder in nood een reprimande van de tweede scheidsrechter. Klaarblijkelijk was er iets fout gegaan bij de telling en VoCASA protesteerde hevig. Zelfs de eerste scheidsrechter moest van stoel komen om de heethoofden te sussen. Vooral de coach van VoCASA was vergeleken met coach Arie, de Louis van Gaal van het volleybaltrainers. Bij vlagen liet DVV 1 nog zien waarom ze zo hoog stonden. Maar bij veel spelers leek er even de klad erin te zitten. Enige spelers die in deze set een voldoende haalde waren Emiel en Lennard. Set 2 ging ook verloren met 19-25 voor de bezoekers.

Ondertussen op de tribune…
Waren het niet alleen de supporters die van zich lieten horen. Bram de sterspeler van het tweede, maar in het eerste de stand-in voor Roy, liet met zijn kreten iedereen horen dat hij een echte DVV’er is. De bezoekende supporters werden zelfs knettergek van hem en riepen meermaals dat ‘die jongen snel een pilletje moest krijgen’! uiteraard kan dit als zeer positieve punt worden gevat. Met zijn drang en aanmoediging bleef het geloof natuurlijk er goed in zitten bij DVV 1.

Set 3: onderbrekingen helpen beide partijen niet…
In de derde set waren de emoties hoog opgelopen. Strijd werd er van beide kanten geleverd. Het spelletje ging zo snel op en neer dat de scheidsrechters het op gegeven moment niet meer bij konden houden. Enkele discutabele beslissingen volgden en werden vooral door de bezoekers aangevochten. De nummer twee van VoCASA en aanvoerder heeft het spel wel vier keer laten stoppen om in conclaaf te gaan met de scheidsrechter. Toch was het DVV 1 dat het hoofd koel wist te houden. Met gedisciplineerd spel en een excellerende Rob en in de wedstrijd teruggekomen Martijn en Minggoes klapte men er goed op los. De set werd ook vervolgens overtuigend gewonnen met 25-19.

Set 4: VoCASA wederom langszij
De vierde set leek een kopie van de eerste. Alleen nu waren het de bezoekers die continu een voorsprong wisten te behouden. Het leek erop dat DVV 1 al bij de gedachte bij de bar was. De bezoekers maakte hier gretig gebruik van en stonden op de belangrijke momenten goed opgesteld. Ook wisten ze met hun service druk uit te oefenen waar DVV 1 geen raad mee wist. Een goede serie van Lennard en Roy bracht de spanning nog enigszins terug. Toch stokte de teller voor DVV 1 bij 21 en wist VoCASA 3 er 25 te maken en zodoende een vijfde setter af te dwingen.

Ondertussen op de tribune…
was de eerste tussenschaaltje alweer een feit. Onder leiding van Eric werd de schaal met hapjes gedecideerd opgepeuzeld. Ook waren de ouders van Rob wezen kijken wezen kijken en zijn broertje Fer. Zij genoten net als de rest van de supporter van een geweldige wedstrijd die zijn anti climax kreeg in een vijfde en beslissende set!

Set 5: DVV 1 stelt 16e thuisoverwinning op een rij veilig!
Een alles beslissende laatste set moest gaan uitmaken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Eigenlijk verdiende geen van de  partijen te verliezen! Toch was de eerste ‘virtueel’ punt daar want El Capitano wist de toss te winnen. Toch waren de eerste echte punten voor de bezoekers. Een minibreak van drie punten leek DVV 1 de das om te doen. Echter wist DVV 1 het tij nog te keren. Op het midden waren Ben en Emiel alert en ook Roy kon zijn klasse etaleren. Vooral Lennard en Rob konden de punten maken. Waar Rob normaal altijd diagonaal de bal probeerde te spelen, sloeg hij ze voor de verandering ook een paar keer rechtdoor. Dat resulteerde meteen in directe punten voor DVV 1. Het scoreverloop in de laatste set was een afspiegeling van de afgelopen vier sets. Bij een stand van 10-10 wist DVV 1 door het blok van VoCASA 3 heen te prikken. Die voorsprong werd vervolgens niet meer weggegeven. Onder toeziend oog van de supporters was het een servicefout die 15-13 setstand liet zien! Daarmee wist DVV 1 haar thuiswedstrijd wederom in winst om te zetten en zegevierde zij met 3-2 in sets.

© Razende Reporter