DVV 1 pakt twee punten en is HERBSTMEISTER!

Gister was het dan zover. In een kolkend sportcomplex Heyendaal in Nimweguh, nam DVV 1 het op tegen Heyendaal 1. Waar DVV 2 de kans had laten liggen, zette DVV 1 haar status als titularis wel kracht bij. Herfstwinterkampioen is een begrip die sinds kort bij DVV past als volleybaljargon. Met trots kan ik jullie vertellen dat de strijders van coach Arie zich hebben gekroond tot Herbstmeister. Gemakkelijk ging het echter niet. Er moest gestreden worden voor elk punt! Blijf lezen, want de wedstrijdverloop komt er nu aan.

Set 1: DVV 1 geen schim van zichzelf!
In de eerste set leek het alsof de spelers van DVV 1 zwaar gespannen waren. De druk en of het feit dat ze Herbstmeister konden worden leek bij veel spelers als een zware molensteen om hun nek te hangen. De thuisploeg, met gerenommeerde goede spelers als nummer tien en vijf, sloegen er lustig op los. Ook de spelverdeler van Heyendaal 1 had de wedstrijd goed onder controle. Bij DVV 1 was het vooral zoeken. Roy etaleerde in de eerste set niet zijn beste spel. Met Bram als buitenaanvaller gepositioneerd, dacht coach Arie extra rust te brengen. Toch was het gemist van Lennard groot. De overige spelers konden het tij ook niet keren. Enkele keren redde Johan en Martijn nog enkele punten, maar het mocht niet baten. De servicedruk van Heyendaal 1 was hoog! Zodoende pakte de thuisploeg de eerste set met ruime cijfers: 25-15.

Set 2: recuperatie zijde DVV 1
Met de ongenadige afslachting van de eerste set nog in het geheugen was het DVV 1 dat goed uit de startblokken kwam. Een voorsprong van drie punten wisten de spelers vast te houden tot aan tiende punt. Het was daarna weer Heyendaal 1 dat ferm van zich afsloeg en stilletjes in het kielzog bleef bij DVV 1. Het echte verschil in deze set werd gemaakt door Roy en Emiel. Als team streden ze uiteraard wel voor elk punt, maar zij staken op de juiste momenten even boven uit. Het publiek bestaande uit Hai, Marlies, Axel en Wesley werden vermaakt met vele spannende rallies. Eenmaal bij de twintig punten zag DVV 1 als eerste de eindstreep. Met enkele goede ‘blocks’ van Bram en Emiel en Johan pakte DVV 1 de tweede set met 20-25.

Set 3: onnodig verlies!
DVV 1 leek de lijn van de tweede set door te kunnen trekken. Onder aanmoediging van de DVV supporters pakte men al snel een voorsprong van 6 punten op de thuisploeg. Aan de zijlijn begon Lennard praatjes te krijgen en begon net als Bram in de vorige wedstrijden het publiek te bespelen. Tegelijkertijd irriteerde hij direct de tegenstander met zijn inspanning. Met goed volleybal waarin Johan en Martijn zich in de wedstrijd hebben gespeeld na een wat mindere begin stond het zo waar 10-3 zelfs voor DVV 1. Een marge die normaal gesproken niet weggegeven mocht worden. Toch was het de verdienste van Heyendaal 1 dat zij zich in de set vast beten. Met zo nu en dan geluk, kwamen zij langszij. Tot aan 20-20 golfde het spel op en neer. Bij vlagen lieten beide teams goed en mooi volleybal zien. Rob op midden liet bij vlagen zien dat hij niet alleen rechtdoor kan slaan. Bij tijd en wijlen en als hij de kans kreeg naar een goede set-up van Roy, sloeg Rob de ballen diagonaal weg en scoorde zodoende goede punten voor DVV 1. Toch was het op de beslissende moment Heyendaal 1 dat een minibreak forceerde. Een side-out voor DVV 1 zat er niet meer in en zo pakte de thuisploeg de set met 25-22.

Set 4: een vijfde set eruit gesleept!
De vierde set was eentje voor de geschiedenisboeken. Geen van beide teams wilde opgeven en zo ontstond er een ware slijtageslag op het veld. DVV 1 gooide de schroom van haar af. Terwijl de thuisploeg met haar goede jonge spelverdeler gewoon hun niveau vast hield. Van beide kanten werd er adequaat gereageerd op afketsers. Het publiek werd een spannende vierde set voorgeschoteld. Ook was er interactie met het publiek. Waar Lennard de oppep muziek van de tegenstanders kopieerde, scandeerde Wesley en Hai ‘DVV’ vanuit de tribune. Ook waren er enkele dames van de vrouwenafdeling van Heyendaal aanwezig, die natuurlijk hun vereniging aanmoedigde. Op het veld ging het ook hard aan toe. Twee keer moest de scheidsrechter het spel onderbreken omdat enkele spelers van Heyendaal in conclaaf gingen met hem. Desondanks wist DVV 1 aan de langste eind te trekken. Mede doordat Lennard toch zijn rentree maakte. Hij boezemde toch angst in en sloeg ouderwets de ballen hard in. DVV 1 zegevierde daardoor nipt met 25-27!

Set 5: winst voor Heyendaal 1, DVV 1 Herbstmeister!
De twee broodnodige punten waren daar. DVV 1 wist met de twee gescoorde setpunten dat zij zeker waren van de herbsmeistertitel. Toch wilde DVV 1 nog voor de winst gaan. Maar Heyendaal 1 bleef stug aanvallen. Vooral de nummer vijf en tien waren haast niet af te stoppen. Daarnaast leek de energie verdwenen bij DVV 1. Lang bleven ze bij elkaar maar bij een stand van 14-14 wisten de thuisploeg toch door het DVV verdediging heen te prikken. Een uiterste inspanning van Rob, om de bal nog te halen, ging net niet meer over de net waardoor de winst naar Heyendaal 1 ging. Desondanks konden de spelers van DVV 1 tevreden terug kijken. Met een andere opstelling en een onwennige zaal om in te spelen had DVV 1 zelfs kunnen winnen. Maar de belangrijkste titel voor nu is binnen namelijk: HERBSTMEISTER!

© Razende Reporter