DVV 2 herstelt zich na Winssen debacle!

Eigenlijk stond de wedstrijd van deze avond (12 december 2011) afgelopen donderdag al op het programma. De bezoekers hadden echter te weinig man en verzochten ons de wedstrijd te verplaatsen. DVV maakt het niet veel uit en komt graag haar vriendelijke tegenstanders tegemoet. Zodoende moesten de strijders van DVV 2 het gister opnemen tegen Prinsenhof/DOS a.k.a. de klompenboys. Een goed geroutineerd team, die al tijdje samen volleyballen. Overigens ging er veel waardering uit na de teamkit van de tegenstanders!

Na het echec vorige week in Winssen, waar DVV 2 helaas de aansluiting verloor met de koploper, wilde het team iets recht zetten. Het was nu namelijk zaak om punten te blijven sprokkelen en het liefst 5 elke wedstrijd tot aan de revanche-wedstrijd DVV 2 – Weekenders 1 op donderdag 22 maart 2012! Of het de strijders van coach Minggoes dit kon bewerkstelligen, zul je snel te weten komen.

Ondertussen op de tribune…
Waar normaal de maandag, als trainingavond wordt gebruikt, kwam een klein deel van DVV 1 hun verenigingvrienden aanmoedigen. Het waren Kaio, Rob en coach Arie die sfeer in de koude sporthal brachten. Ook was daar het vriendinnetje van Marcel en de moeder van Wesley die op de tribune zaten.

Set 1: kat uit de boom kijken!
DVV 1 was voor het eerst weer in tijden bijna weer compleet. Op Wesley na die zijn bakkus op een aantal plaatsen had gebroken op zijn werk was iedereen aanwezig. Met het geweldige goed organiseerde feestje van de vrouw van coach Minggoes in de benen werd set 1 aangevangen. De basis zes werd dit keer anders ingevuld, want Dennis speelde als libero en keerde de routinier uit Aofferuh Eric ‘tussenschaaltje’ Bouwman terug in het team. Helaas moesten Marcel en Hai starten op de bank en offerde Axel zich op om als teller te fungeren. Wat een held! De wedstrijd begon voorzichtig aan beide kanten. Fouten heen en weer gaven beide teams het gevoel dat ze aan elkaar gewaagd waren. Tot aan de 10-10 ging het gelijk op. Daarna was het een goede serie aan DVV 2 zijde die zorgde ervoor dat de set met 25-17 werd binnengesleept.

Set 2: meer rallies!
De tweede set werd aangevangen met dezelfde namen als de eerste. Waar de bezoekers veelal tussentijds wisselde, bleef bij DVV 2 alles staan. Toch kregen de bezoekers in hun geniale ‘bajes’ outfit meer grip op de wedstrijd. Bij vlagen lieten zij zien goed te kunnen volleyen. Wat wel opviel was het feit dat het blok aan het net beter stond dan de voorgaande wedstrijden. Met name Bram en Robert waren scherp en zaten er vrijwel goed bij. Toch maakte Prinsenhof/DOS mooie punten, waar niet op af te dingen was. Daar tegen over had Eric weer een goede service beurt en stonden op de flanken Marco en Mark aardig aan te vallen. Ben in het midden deed het na behoren. Een wat meer gelijk opgaande spel leverde uiteindelijk winst op voor DVV 2, namelijk: 25-19.

Set 3: een ongelukkige invalbeurt voor Hai
In set drie leek er zoals vaker geen vuiltje aan de lucht. Waardoor de kans groot was dat Hai of Marcel de veld mocht betreden. De bezoekers leken uitgeteld en frivool kwam DVV 2 op voorsprong. Bij een stand van 12-5 mocht Hai dan eindelijk zijn opwachting maken. Ten faveure van Eric kwam Hai het veld in. De eerste vier ballen kwamen helaas niet bij hem in de buurt en werd er door beide teams twee punten gepakt. Toch leek er de klad in het spel van DVV 2 te komen. Een bal dat kort in de drie werd getikt kon nog wel door Hai in het spel gered worden, maar niemand anticipeerde er vervolgens op. Hierdoor ging het punt naar Prinsenhof/DOS. Zij roken zo waar bloed en kwamen goed terug tot 16-15. Dat was toch het moment van coach Minggoes in te grijpen. Hai werd weer naar de kant gehaald en kende een ongelukkige invalbeurt. Ook werd het spel even onderbroken doordat er een tussenschaaltje werd gebracht. Wellicht had Wesley als DVV-speler en fan niet moeten komen brengen. Het bracht toch de spelers van haar aprepoh.

De set werd alsnog gered door wederom een goed servicebeurt van Eric. Zo pakte DVV 2 de winst en de derde set met 25-18.

Set 4: geen bonuspunt!
Waar er op de tribune werd genoten van verschillende tussenschaaltje door Emiel, Rob en Arie. Was de begin van set 4 niet om over naar huis te schrijven. Wellicht dat de spelers al in gedachte bij de bar zaten. Maar niet alleen dat, want de bezoekers uit Buren gingen furieus van start. Zij pakte al gauw een voorsprong van 5 punten in de laatste set. Met flinke service druk konden ze eindelijk ook hun eigen spel spelen. Bij vlagen werd er goed afgeblokt en lekker aangevallen door Prinsenhof/DOS. DVV 2 had er weinig tegen over te brengen en het leek erop of de niemand meer voor elkaar wilde werken. Twee time-outs van Minggoes bracht nog enige bravoure terug in het team. Maar het mocht niet baten. De bezoekers pakte verdiend een punt en waren daar ook zeer content mee. Daarmee kwam er de 3-1 score op het wedstrijdformulier.

Afgelopen donderdag speelde het derde team uit Winssen tegen de koploper. Deze werd afgetekend door de koploper gewonnen met 0-4. Wellicht dat er ‘Zagreb-tafarelen’ zich daar hebben afgespeeld, wie zal het zeggen? Toch lijkt de kampioenschap voor DVV 2 nu ver weg. De achtervolgers Volamie en angstgegner Tweestroom pakte wel de winst met 4-0 en brachten zo de achterstand op de DVV 2 terug tot respectievelijk 0 en 5 punten. Wel heeft DVV 2 nog een wedstrijd tegoed.

Voor nu is de winterstop aangebroken. Alleen DVV 1 speelt zaterdag nog een competitiewedstrijd. Het goed draaiende team van coach Arie heeft aan een punt genoeg om zich te kronen tot winterkampioen! We gaan het zien of zij deze punt kunnen halen uit bij Heyendaal!!?

© Razende Reporter