DVV 1 en 2 fier aan kop!

Nabeschouwing

Donderdag de 13e van oktober is er weer eentje voor de geschiedenisboeken. Op sensationele wijze hebben beide teams van DVV hun partij weten te winnen. Hoe zij dit voor elkaar kregen lezen jullie in dit verslag.

1e topper in het vroege seizoen!

DVV 2 trad afgelopen donderdag aan tegen Volamie 2. Beide teams hadden in hun vorige drie wedstrijden met 4-0 gewonnen. Het was daarom ook een heuse kraker dat gepland stond die avond. DVV 2 stond op dat moment op plek één door een beter doelsaldo en Volamie 2 op drie. De manschappen van coach Minggoes stonden wellicht voor een heet avondje te wachten.

De wedstrijd: ‘DVV 2 furieus van start’   

Waar in de afgelopen drie wedstrijden de nieuwkomer Hai nog in de basis mocht starten was het dit keer de beurt aan Dennis. Coach Minggoes wist niet goed wat hij van de tegenstander moest verwachten. Wel wist hij dat de opponent vooral uit veteranen bestond. Daarvoor koos coach Minggoes wellicht voor wat meer zekerheid. Onomstreden Ben stond in de punt en werd geflankeerd door Mark en Dennis. Achterin mochten aanvoerder Marco en Robert de eerste set aanvangen; aangevuld met de ‘topper in wording’ set-upper Bram uiteraard. Wesley mocht Hai gezelschap houden op de bank evenals der kapitän Axel de Goey!

Al snel was zichtbaar dat DVV 2 voortvarend uit de startblokken kwam. Met flitsend en aanvallend spel hadden de bezoekers moeite met het verdedigen. Vooral het sterke aanvalspel van Mark was een lust voor het oog. In het midden was het zoals altijd ‘hammer-time’ voor Ben. Wellicht dat Ben extra gemotiveerd was omdat zijn ouders op de tribune zaten.

Ondertussen op de tribune…

De ouders van Ben werden ondersteund door Marlies, Lindie, Jeffrey en wat teamgenoten van DVV 1. Ook was de nog transfervrije Marcel aanwezig, die zich graag bij DVV 2 wil toevoegen. Tot op heden moet hij het met de maandagavond training doen om zich echter in de kijker te spelen.

Op het veld was er geen reden tot paniek. Spelers van DVV 2 wisten elkaar goed te vinden. Wellicht had de tegenstander ook niet verwacht dat DVV 2 zo goed was. Een goede service serie van Marco deed al snel het licht uit bij de bezoekers. Ook was er zo nu en dan een kilblok te zien van Robert en Ben. Dennis was daarentegen ook weer scherp en stelt coach Minggoes straks voor een moeilijke keuze.

De eerste set ging vrij simpel naar de thuisploeg.

Set 2: eigen kracht!

Coach Minggoes was zeer tevreden. De enige wissel die hij doorvoerde was Wesley voor Robert. De tegenstander werd wederom vastgezet in het begin van de tweede set. Na een comfortabele voorsprong (11-3) kwamen de bezoekers wat meer in de wedstrijd. Zo nu en dan was het zichtbaar dat hun sluwheid DVV 2 aan het wankelen bracht. Toch kon DVV 2 nog altijd fris en aanvallend spel tegenover brengen. Aan de zijlijn kreeg Hai het seintje van de coach dat hij op het einde van de set wellicht zijn entree mocht maken.

Ondertussen op de tribune…

Was het supportersaantal weer ietwat uitgebreid. Aan de zijde van de al zittende DVV fans kwamen daar Peter (handelsonderneming van Dinteren) en Sanne bij. Ook waren de tegenstanders van DVV 1 al aanwezig in het ‘sportcomplex’ sporthal dûn Heuvel!

Bij een stand van 18-12 voor de thuisploeg maakte Hai zijn intrede ten faveure van Dennis. Wat volgde waren nog enkele rallies, maar het was DVV 2 dat geen cadeautjes meer weg gaf en zo de set pakte met 25-15. Bram strooide overigens weer met prachtige set-ups in deze set en ook Mark was in een flow.

Set 3: Volamie komt sterk terug

De scherpte leek eraf in de derde set. Ook gooide de spelers van Volamie meer schroom van hen af. Het spel golfde meer op en neer en zo ook de punten. Side-outs werden om en om gepakt waardoor set 3 vooral rommelig was. Een prik balletje van Volamie kon nog ternauwernood door Hai worden gered en uit de aanval daaruit pakte DVV 2 het punt. Met een goede service serie toonde Hai ook zeer flegmatiek te kunnen zijn. Toch was het een time-out nodig om DVV 2 weer op het goede spoor te zetten. Gelukkig stonden de routiniers Marco en Ben op en aan de hand van hen werd set 3 en de winst veilig gesteld.

Set 4: moeizaam de volle buit

De winst was daar en nu nog de laatste set. Coach Minggoes hamerde erop scherp te blijven en de tegenstander te laten lopen. Ben werd gewisseld en kreeg rust. Zodoende stond er een vrij jonge ploeg in het veld. Het was duidelijk te zien dat het even niet liep bij DVV 2. De passes kwamen niet meer tot aan Bram waardoor er ook geen goede aanvallen meer opgezet konden worden. Volamie 2 rook zowaar bloed en drukte met sluw spel de wedstrijd naar hen toe. In de tussentijd werd Hai ontlast en gewisseld voor Dennis. Toch hadden de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong weten te pakken. Wesley was wat onzeker, ondanks dat hij daarvoor prima meespeelde en gaf aan graag te wisselen, tot woede van coach Minggoes. Bij een stand van 18-20 greep de coach toch in. Wesley werd gewisseld en ‘hammer’ Ben kwam weer terug in het veld.

Met de samenstelling van set 1 kon DVV 2 gelukkig het tij nog keren. Op wilskracht en een paar goede aanvallen van Marco op links trok DVV 2 uiteindelijk aan het langste eind. Ook had Robert met een goede servicebeurt aandeel in de winst en zo was daar ook voor de 4e keer op rij de 4-0!!

DVV 1: herpakt zich en speelt weergaloos!

Nabeschouwing

Nadat DVV 2 haar wedstrijd had gewonnen mochten de manschappen van de terugkerende coach Arie de toeschouwers gaan vermaken. Hun tegenstander is het volleybalteam TiVoC uit Tiel. Wellicht dat de wedstrijd van DVV 2 het team uit Tiel enigszins al angst heeft ingeboezemd. Toch was het op papier een opponent die DVV 1 met gemak opzij zou moeten kunnen leggen.

Ondertussen op de tribune…

Schaarde zich bij het gezelschap Johan uit Rijswijk. De speler die vorig seizoen nog enkele wedstrijden in het eerste mee deed van DVV. Een kort interview leverde ook de quote op: ‘dat team uit Tiel is niej viel’! Johan voorspelde dat ze niet boven de 10 punten per set uit zouden komen. Of dit waarheid zou worden leest u nu.

De wedstrijd: DVV 1 heeft geen kind aan TiVoC!

Na een kleine onderbreking en warming up stonden de heren van DVV 1 klaar om aan hun wedstrijd te beginnen. DVV 2 had wederom het goede voorbeeld gegeven en dit nam coach Arie ook in zijn voorbespreking. In het team van coach Arie maakte Minggoes weer zijn opwachting als libero en was Ben in het midden ook weer van de partij. Hierdoor kon Rob op zijn favoriete positie (op buiten) a là Cristiano Ronaldo; weer spelen. In de vorige wedstrijd tegen Pegasus was dit niet het geval en was het spel aanzienlijk minder van DVV 1.

TiVoC had daarentegen een heus elftal naar Druten gestuurd. Met wel 6 wissels konden zij elk moment een heel nieuw team inbrengen. Toch bleek al snel dat de bezoekers weinig in de melk te brokkelen hadden.

DVV 1 was ijzersterk en greep de tegenstander direct bij de keel. Met snel aanvalsspel en lopende mensen was de opponent direct van haar apropo. Woorden schieten te kort, maar de tegenstander had gewoonweg geen antwoord op het spel van DVV 1. Al snel liep de thuisploeg uit naar 20-8. Wissels en time-outs kwamen TiVoC niet ten goede. Elke keer wanneer ze de side-out pakte, gaven ze deze ook weer even snel terug. Vaak door persoonlijke fouten, maar DVV 1 was gewoon sensationeel. In het midden was het weer ‘Kaio’ boem boem de Jong en Ben die zich lieten gelden. Set-upper Roy was ook in topvorm en wilde hoe dan ook de laatste wedstrijd winnen voordat hij op vakantie gaat.  Zonder moeite ging ook de eerste set met 25-12 naar DVV 1.

Set 2: TiVoC Tiel te labiel

Binnen ‘no time’ was de eerste set binnen gehaald. TiVoC 1 werd echt weggeblazen door de DVV 1 storm. In de tweede set was er geen verandering. De DVV 1 storm raasde maar door en vooral Roy had een heerlijke servicebeurt! Zo wist hij vanaf het begin direct 12 punten te scoren. TiVoC 1 stond echt te schutteren en had weinig in te brengen. Bij een stand van 12-0!!! nam TiVoC een time-out.  Een heerlijke opmerking van Rob: ‘oke jongens nu de fouten eruit’, moest hoorbaar zijn bij de tegenstander en vooral ‘pijnlijk’ zijn geweest. 

Ondertussen op de tribune…

Werd er een duidelijk een feestje gebouwd. Met Erik als gangmaker kwam de swung daar goed erin. De dames op de tribune werden overigens niet alleen in aantal versterkt maar ook in schoonheid, want niemand minder dan Ada (de moeder van Rob) nam haar plekje in op de tribune!

Op het veld hadden de bezoekers zo waar hun eerste punten kunnen maken. Maar een serie zat er echter niet in. El Capitano Martijn en Lennard swungde op het veld! Coach Arie was zeer content. De trouwe fans van DVV weten wellicht al de setstand want deze stond op de voorpagina van de DVV site! Maar voor de zekerheid zal ik deze nogmaals vermelden: 25 - 4!

Set 3: DVV 1 walst door!

De bezoekers wisten niet meer waar ze het zoeken moesten. Met wissels en time-outs probeerde ze het tempo uit de wedstrijd te krijgen maar het leek meer op dat ze zichzelf aan het ontregelen waren. In de derde set kwam ook hun libero erin, maar ook hij kon het tij niet keren. Met alle respect, maar zelfs hij werd door zijn eigen coach weer eruit gehaald, omdat hij de ballen niet onder controle kreeg. Set 3 was ook weer bijna een ‘oefenpotje’ voor DVV 1. Rob en Lennard ramden er weer lustig op los en Roy bleef maar met goede set-ups strooien.

In het team van DVV 1 zat ook veel peper vergeleken met de laatste wedstrijd uit bij Pegasus. ‘Cheetah-libero’ Minggoes was pijlsnel en kon de ballen die hij kreeg gemakkelijk pareren en brengen aan Roy.

Ondertussen op de tribune..

Zorgde Erik dat de sfeer erin bleef. Met treetjes bier en andere drank zorgde hij goed voor de supporters. Hoe kan het ook anders, had onze ‘banker’ zelfs een schaal vol met hapjes weten te bemachtigen! De gelegenheidstellers Hai en Marco keken vol waardering en respect naar Erik, maar vonden het jammer dat er niet aan hen werd gedacht (bier of dan wel een hapje). Ook was Axel der kapitän van het tweede ook weer gespot met een kort kapsel. Samen met kapster Joyce mengde hij zich in de supportersvreugde waar ook enkele spelers van DVV 2 zaten.

Op het veld was het spelbeeld niet veranderd. Wederom konden de bezoekers maar 12 punten maken en was de set gespeeld.

Set 4: DVV 1 speelt met tegenstander!
Een 4-0 voor de derde maal op rij thuis voor DVV 1 was in de maak! DVV 1 wilde hoe dan ook niet achterblijven op DVV 2 en wilde het kunststukje nadoen. Hierin slaagde de manschappen van coach Arie ook. Dennis kreeg nog speeltijd, maar er was nog wel enig rumoer tussen Rob en Lennard. Beide heren wilde niet eruit en gaven dit ook aan bij de coach Arie. Toch werd Lennard gewisseld en mocht Dennis zijn minuten in het eerste uitbreiden. TiVoC 1 vond het wel mooi geweest leek het. De passes kwamen niet meer aan en de set-ups was ook van dermate niveau, dat zelfs DVV 2 hen vast en zeker tegenstand had kunnen bieden.

Op sommige momenten was het gewoon hilarisch hoe simpel de bezoekers de bal weer inleverde bij DVV 1. Spelers van DVV 1 moesten er zelfs om lachen en zelfs de tweede scheidsrechter wist niet wat hij zag. Al met al kwam de opponent nog tot een verdienstelijke 12 punten. DVV 1 speelde de laatste set zakelijk uit en won deze dan ook met 25-12.

De derde helft

De 4-0 overwinning op TiVoC 1 liet de supporters en spelers van DVV 1 in euforische stemming achter.  Wederom werden er 10 punten gehaald door DVV en zijn ze beide thuis nog ongeslagen! Tot de vroege ochtend ging het gefeest door in de kantine, waar ook barjuffie Maaike weer haar handen vol had. Toch kon ze ook genieten van het feit, dat sommige ietwat te diep in het glaasje hebben gekeken. Zo is in ieder geval de bar goed ‘schoongemaakt’ en genoot Erik overduidelijk van het nummer van Queen ( http://www.youtube.com/watch?v=bRdo7WXTVoM&ob=av2e )!!!!

© Razende Reporter