Razende Reporter; versnelde journalistiek

DVV 1 ware cupfighter!
Een sprongetje terug naar donderdag 24 november 2011. De strijders van DVV 1 mochten laten zien of zij ook in de beker hun goede vorm konden etaleren.  De loting voor de eerste ronde leverde een op papier een ‘eitje’ voor DVV 1. Uit de koker kwam namelijk Voreo 1 naar voren. Zij stonden op dat moment in de onderste regionen van de Eerste klasse, terwijl de strijders uit Druten met trots de Promotieklasse aanvoerde.

Met een veredeld B-elftal ging coach Arie op zoek naar de eerste winst in een uitwedstrijd. De laatste uitoverwinning dateerde namelijk al van het vorige seizoen in maart. Roy kreeg rust voor deze wedstrijd en Mark en Dennis kregen speeltijd. Zelfs Robert mocht nog invallen en had de beslissende punt in zijn handen maar faalde helaas. Toch was het onder aanvoering van Lennard en Johan, DVV 1 dat Voreo 1 van de mat speelde. Binnen no-time stond de 0-3 setstand op het scorebord en was de eerste uitoverwinning sinds lange tijd weer een feit.

DVV 1 wint op karakter van Nuovo 1!
Chronologisch klopt het niet helemaal, maar dat deert de Razende Reporter niet! Een week eerder mochten de strijders van DVV 1 het thuis opnemen Nuovo 1. DVV 2 speelde die avond al verdienstelijk naar een overwinning (straks meer), maar daarna was het weer de beurt aan DVV 1. De bezoekers waren die avond (17 november 2011) Nuovo 1 uit Doorwerth. Een volgepakt tribune met supporters gingen er goed voor zitten en kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Met Minggoes als libero en Johan in het team ging DVV 1 vol voor de winst. Echter was de eerste set verrassend voor de bezoekers. Met flitsend en agressief spel legde ze zowaar DVV 1 de wil op. Met een flink aantal lange spelers, waar alleen Rob, Emiel en Lennard tegenstand konden bieden pakte ze verdiend de eerst set met 19-25.

Toch stelde DVV 1 snel orde op zaken. De dieselmotor was eindelijk warm en DVV 1 pakte op karakter nipt set 2 met 26-24. In de derde set was Nuovo 1 duidelijk aangeslagen. De tweede set hadden zij net zo goed kunnen winnen. DVV 1 rook bloed en knalde er vol op. Goede aanvallen met eindstations Rob, Lennard, Emiel en Martijn leverde prachtige punten op. Set drie werd ook overtuigend gewonnen met 25-17.

‘Ivo-lution time’!
Het publiek werd ondertussen getrakteerd op een showtje van een van de spelers van Nuovo. Zijn naam in kwestie was Ivo. Hij bespeelde het publiek, met korte sprintjes en geklap en gejuich. Toch kreeg hij van zijn coach fraulein Liesbeth geen kans. In het publiek zaten ook supporters van Doorwerth. Zij genoten evenals de DVV supporters van de interactie met Ivo. Ook was Noortje Lepoutre uit Nijmegen gekomen om haar volleybalvriendjes aan te moedigen.

De laatste set was een ware thriller. Ivo kwam er helaas niet meer in. Maar Nuovo 1 wilde graag een 5e set eruit halen. Het ging gelijk op en aan beide kanten werd er lekker aangevallen. Een goede serie van Lennard had DVV 1 ook redelijk in de zadel geholpen. Net als in set twee trokken de strijders uit Druten aan het langste eind en wonnen zij met 26-24 en stond de eindstand van 3-1 op het scorebord!

Bakker Bart redt DVV de avond door (en Mac)
Voor het eerst mocht DVV 1 een vrijdagavond wedstrijd spelen. Uit bij Renswouw, stond het tweede team, DVV 1 op te wachten. Later op de agenda staat ook nog een wedstrijd tegen Renswouw 1 genoteerd. De wedstrijd begon al om half 8 waardoor de topspelers van DVV 1 zich enorm moesten haasten om na hun werk op tijd te kunnen zijn voor de wedstrijd. Voordat de reis richting Renswouw werd ingezet ging het team gezamenlijk een broodje eten bij Bakker Bart in het altijd gezellige Druten. Met het honing-dille dressing in de lege magen konden zij hun reis richting Apeldoorn in zetten. Wederom was Johan van de partij en ook Benjamin maakte sinds lange tijd zijn opwachting weer in het eerste.

Eenmaal aangekomen zag Coach Arie dat het wel goed zat. Op de eerste set na, bood Renswouw 2 nog tegenstand. Daarna ging het vrij vlotjes. Zo waar pakte DVV 1 haar eerste uitwinst van het seizoen in de Promotieklasse. Zonder groots te spelen pakte de strijders uit Druten de volle buit. Einduitslag 0-4 en coach Arie was tevreden. Op de terugweg vierde zij de zoete overwinning nog na bij een plaatselijke mac. Om vervolgens naar Willy Lamers te gaan om daar gezellig met de jarige Hai en speler van DVV 2 een feestje te maken.

DVV 2 pakt de punten tegen Pegasus 7!
De wedstrijden van DVV 1 zijn nu bijgewerkt. Het is nu de beurt om wedstrijdverslagen van DVV 2 bij te werken. Na de debacle van Gendt uit was er een uitoverwinning in Wijchen. Op 17 november 2011 was er echter weer een thuiswedstrijd voor de strijders van Coach Minggoes. DVV 2 mocht het gaan opnemen tegen Pegasus 7, die op dat moment verdienstelijk in de subtop mee speelde. Met de terugkerende Hai Nguyen (in de basis notabene) speelde DVV 2 een verdienstelijke wedstrijd. Wel moest er gewerkt worden en ging het spel gelijk op. Nadat set 1 werd gewonnen, pakte de bezoekers de tweede set zowaar. Toch kon er orde op zaken worden gesteld. Speler coach Minggoes moest Hai komen te vervangen, die helaas na zijn verdienstelijke optreden geblesseerd het veld moest verlaten. Door toedoen van veel eigen fouten kon Pegasus in de wedstrijd blijven. Toch rechtte de heren van DVV 2 hun rug recht en won men de overige twee sets. Zo wist DVV 2 de eindstand van 3-1 op het wedstrijdformulier te krijgen.

‘Herbstmeister’ titel gaat naar de Weekenders
Met een wedstrijd tegoed was daar de wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Het was de nummer 1 versus de nummer 2. DVV 2 mocht uit in Winssen in de Paulus het gaan op  nemen tegen de koploper. Tot op dat punt hadden de Weekenders 1 nog niet verloren en helaas kon DVV 2 daar ook geen verandering in brengen. In volgepakt Paulus, waar veel supporters van Druten mee kwamen, verloor DVV 2 terecht maar tegelijkertijd ook onnodig. Het publiek kreeg een echte wedstrijd voorgeschoteld! In de aanloop naar de wedstrijd werd besloten om vol voor het kampioenschap te gaan en dat dit consequenties met zich mee zal brengen. De sterkste spelers en met de meeste ervaring zouden deze topwedstrijden dan vooral gaan spelen. Het teambelang werd voor het eigen belang gerekend! DVV 2 was die avond 1 december 2011 wel een team, vergeleken met Gendt uit. Toch mocht niet baten. In de eerste set wist DVV 2 de Weekenders nog aan het wankelen te krijgen. Een voorsprong van 16-18 verdween echter als sneeuw voor de zon. Bij de Weekenders speelde Mark V. en Tom v. W. een gedreven wedstrijd. De Weekenders wisten service druk te houden en dat gold niet voor DVV 2.

Voor Robert ging het wellicht wat te snel. Set twee werd voor het eerst een echte afstraffing. Niet zozeer dat de thuisploeg zo goed spelen, maar vooral door toedoen van het eigen spel van DVV 2 ging die set hard verloren. Een tactische ingreep van Axel, die het spelletje nog altijd goed leest, leverde hoop op voor DVV 2. De derde set werd gewonnen en ook de meegereisde supporters geloofde er weer in. Toch was er van de spirit die de winst in de derde set opleverde in de set erop weer verdwenen. De thuisploeg was weer bij de les en met enkele slimme aanvallen lieten zij zien kampioenskandidaat nummer 1 te zijn.

De wedstrijd ging zodoende verloren met 3-1. Door vele individuele onnodige fouten, konden de strijders van DVV 2 niet hetgeen brengen waar het publiek vurig op gehoopt had. Wellicht waren de verwachtingen te hoog. Spanning en de entourage waren andere perikelen die wellicht DVV 2 aan het wankelen had gebracht. De wedstrijd moest immers gewonnen worden om in het spoor te blijven. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

© Razende Reporter