Spirit, Werklust en Klasse!

Nabeschouwing

Afgelopen donderdag (29-09-2011) speelde de vereniging DVV haar tweede thuiswedstrijden van het seizoen. Nadat op de eerste speeldag door beide teams werd gewonnen; waren de verwachtingen torenhoog. Zoals het het gehele seizoen zal zijn (thuiswedstrijden), mocht DVV 2 de aftrap geven voor wederom een mooi avondje in de Sporthal dûn Heuvel. Nadat vorige week Ikaros opzij werd gezet, kwamen nu de bezoekers uit Millingen. Het ‘duitsachtige’ Switch’87 kwam dus van mijlen ver om partij te geven aan DVV 2. Zij waren gebrand om niet met lege handen naar huis te gaan. De bezoekers verloren overigens hun eerste wedstrijd van Trivos H5.

De wedstrijd van DVV 2

Even leek het erop of coach Minggoes niet over zijn sterkste basisopstelling kon beschikken. Er gingen geruchten dat Nederland werd aangevallen en dat het land Benjamin nodig had ter ondersteuning van de troepen der Koninklijke Nederlanden. Achteraf bleek het om een grootschalige oefening te gaan. Ben was gelukkig op de wedstrijddag gewoon aanwezig. Evenals Robert die zijn introductiedag liet lopen om bij DVV 2 te zijn. Dat is nou clubliefde! De 6 namen die mochten beginnen waren: Hai, Bram, Ben, Marco, Mark en Robert. In tegenstelling tot vorige week kreeg Bram de voorkeur boven Axel. De andere, maar net zo belangrijke spelers op de bank, waren dit keer Dennis en Wesley.

De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Uit de eerste aanval haalde Hai direct zijn gram door het punt te maken. DVV 2 liep zonder al te veel moeite uit. Toch zakte het na een kleine serie weer in. Switch’87 kwam goed terug. Vooral hun nummer 1 liet zien kwaliteit te beschikken, evenals hun aanvoerder. Zo golfde het spel op en neer. Voor het publiek was het vermakelijk, want ze kregen zo nu en dan leuke rallies voorgeschoteld.

Op enkele cruciale momenten wist DVV 2 de punten te maken. Dit door goede set-ups van onze rookie Bram. Daaruit kon Ben in het midden en Markie op buiten de broodnodige punten scoren. Enkele goede blokken van Ben en Robert waren ook zeer welkom. Zo won DVV 2 haar eerste set met 25-21.

Ondertussen op de tribune…

Was er weer een aardige opkomst. Uiteraard waren de heren 1 van DVV aandachtige toeschouwers. Zij steunden hun vrienden op de juiste momenten door luid toe te juichen! Onder toeziende ogen van Lindie en juf Marlies was het een prima sfeertje op de tribune.

DVV 2 kreeg vleugels!

In set 2 liep het allemaal wat voortvarender. De punten werden makkelijker binnengehaald. De bezoekers ‘switchte’ op een andere tactiek, maar deze leek niet te helpen. Marco viel een paar keer heerlijk diagonaal aan. Een bekeken lobballetje van Hai viel weer op de lijn in. Zodoende werd het al gauw 17-8. Een sterke servicebeurt van Bram was hier ook debet aan. Uiteindelijk konden de bezoekers nog tot een score van 13 punten komen. Maar het was vooral DVV 2 dat het spel dicteerde.

Door het oog van de naald! (3a)

Waar er in de vorige set nog geen vuiltje aan de lucht hing, ontstonden er in de derde set ‘donkere wolken’ boven de Sporthal dûn Heuvel! Na een nog 2-0 voorsprong zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Hai wist deze punten nog te scoren, maar vervolgens leek iedereen de weg kwijt te zijn. Het dient gezegd te worden dat Switch’87 ook meer van zich afbeet. Zij speelde verdienstelijk en zette de thuisploeg onder druk. Een time-out was noodzakelijk bij een stand van 5-13 voor de bezoekers. Coach Minggoes was niet blij en hamerde erop dat er gewerkt moest worden voor elkaar. Na de hervatting kreeg de thuisploeg nog steeds geen grip op het spel van Switch’87. De spelers van DVV 2 speelde meer voor zich zelf en stonden veelal als eilandjes van elkaar af. Ondertussen waren Marco en Robert gewisseld. Der Capitän Axel probeerde zijn teamgenoten op te peppen, want er was duidelijk geen beleving meer. Dat het in de derde set ook goed tegen zat, bleek over de opstellingsfout die werd gemaakt door DVV 2. Een lange discussie met de scheidsrechter leek niet in het voordeel van DVV 2 uit te pakken. Een tweede time-out was nodig bij een stand van 8-17. Ook leek teller Eric, een spelend lid van DVV 2, iets van zijn à propos. Wellicht had dit te maken met de dameswedstrijd aan de overkant (BK dames 1 Versus Heyendaal dames 3) dat goed aanschouwbaar was (niet qua spel, maar wel voor het oog). Coach Minggoes sprak duidelijke woorden in de time-out. Toch leek het niet te baten, want bij de hervatting was het toch weer Switch’87 dat de punten maakte.

Ondertussen op de tribune…

Zaten de mensen zich te verbijten. Het toeschouwersaantal werd aangevuld met Walter en Peter. Rob en Emiel, die daarvoor nog hun verenigingsleden gepassioneerd aanmoedigden, waren ook verbijsterd! Zij wisten niet wat ze zagen en gaven de hoop voor een winst in de derde set voor DVV 2 al op.

“The revival’ (3b)

Toch was daar het geluk! DVV 2 beet zich terug in de derde set. De goed spelende uitploeg vertoonde wat scheurtjes en de manschappen van Minggoes roken bloed. De spelers van DVV 2 vochten zich helemaal terug in de wedstrijd. Er werd weer gevochten voor elke bal en gewerkt voor elkaar. Zo stond het uit het niets 18-20 en niet veel later 21-21, dit door toedoen van Markie en Ben die de punten binnen sloegen. Het was aan DVV 2 om te gaan knallen. De time-outs van Switch’87 mochten niet baten. Een heerlijke servicebeurt van de goed spelende Bram hielp DVV 2 door de derde set heen. Want wat niemand nog voor ogen had gebeurde namelijk… DVV 2 wist te set alsnog naar haar toe te trekken met 25-23 en een echec uit te sluiten. Een sensationele comeback nogmaals, dat met luid gejuich en geklap vanuit de tribune werd aanschouwd!

Smetje op de wedstrijd

De overwinning was in de pocket en het moraal van DVV 2 kreeg een enorme boost. Toch sloeg het noodlot zich in de laatste set voor ‘de in vorm’ zijnde Hai toe. Een bal van Switch’87 viel tussen Robert en Hai. Beide gingen voor de bal, maar bij de botsing kreeg Hai een zetje waardoor er kramp in zijn linkerkuit schoot. Kermend van de pijn en liggend ging het spel door en werd het punt gemaakt door Switch’87. Eenmaal toen het spel stil lag kon Hai worden verzorgd. Uiteraard werd Hai gewisseld, maar kreeg hij applaus voor zijn goede optreden. Het was aan Marco om de laatste set vol te maken en de volle buit thuis te houden. Hierin slaagde DVV 2 ook. Dennis pakte zijn puntjes mee door zo nu en dan ook slim de bal erover heen te tikken. Dit gold ook voor Wesley en Robert die elkaar overigens afwisselde. De bezoekers geloofden het wel en DVV 2 gaf geen cadeautjes meer weg. Dit resulteerde in een 25-14 vierde set en leverde zodoende een 4-0 thuisoverwinning op!

Nu was het de beurt aan het sterrenensemble van coach Arie om de lijn door te trekken…..

De wedstrijd van DVV 1

DVV 1 verraste vorige week vriend en vijand door attractief en frivool spel; Invicta kansloos te laten. Het haalde zelfs de Gelderlander dat kopte: ‘Volleyballers Invicta krijgen flink pak slaag’, zie link dat door de webmaster reeds is gepubliceerd. Dit was een verdienste van DVV 1 die nu al een lange tijd ongeslagen zijn. Konden zij het kunstje wederom overdoen tegen de bezoekers uit Woudenberg? Bij DVV 1 werd er weer beroep gedaan op Minggoes als libero en vulde enkele spelers uit DVV 2 de bank van DVV 1.

Prima uit de startblokken!

DVV 1 ging weer furieus van start. Het lijkt of voor vele tegenstanders DVV uit Druten een onontneembare vestiging wordt. El Capitano viel weer lekker aan vanaf rechts en op midden was het ‘Oafers talent’ Emiel ook weer op dreef. Ook Woudenberg leek net als Invicta last te hebben van het feit dat zij op donderdagavond moesten spelen. De bezoekers waren zoekende en kregen geen grip op het ontketende spel van DVV 1.

Ondertussen op de tribune….

Was het de omgedraaide wereld. Nu waren de spelers van DVV 2 die hun ploegmakers van het eerste aanmoedigde. Uiteraard ging dit onder het genot van een verfrissend biertje, dat werd verzorgd door de lieftallige barvrouw Maaike (uiteraard in plastic bekertje; Anne!). Het was overigens goed heet in de zaal. De zomer lijkt nu dan eindelijk alsnog te komen, want het was die dag een prachtige dag. Niet veel later voegde Joyce zich bij de dames Lindie en Marlies. De ‘conditietrainert’ Stefan was ook weer van de partij. Gezamenlijk zorgden zij allen voor een geweldige sfeer!

Op het veld was het ondertussen vooral DVV 1 dat de klok sloeg. De nummer 8 en ook nog eens een linkshandige kon zo waar wat tegen prikken voor de bezoekers. In de rallies vochten de leden van DVV 1 zich rot voor elkaar en dat resulteerde ook telkens op punten. Zo werden ballen gemakkelijk nog net voor de grond geplukt door Rob en Minggoes. Roy set-upte zoals vanouds en Lennard liet ook nog altijd zien het volleybal niet verleerd te zijn. De eerste set werd dan ook met goed spel binnengehaald met 25-18.

Magistraal 2e set!

Dat DVV 1 niet met zich laat sollen bleek wel uit de tweede set. De manschappen van Arie speelde er lustig op los en waren in set 2 ongenaakbaar. Het spel van de thuisploeg verdiende een dikke pluim, want Woudenberg wist niet wat ze er tegenover moesten zetten. De bezoekers konden slechts 11 punten maken in de 2e set en dit lag vooral aan het goede spel van DVV 1. De uitslag zegt genoeg dus meer woorden zijn niet nodig!

Bram laat zich gelden!

In de derde set werd Roy gewisseld en kreeg Bram de kans om zich te laten gelden in de promotieklasse. Bram die met H2 een prima wedstrijd afleverde; pakte deze kans met beide handen aan. Toch wilden de bezoekers nog van geen opgeven weten. De derde set was zeer spannend. Woudenberg wist een voorsprong te pakken van 8-15. Toch toonde DVV 1 ook van veerkracht te bezitten. Zo kregen de toeschouwers een leuke derde set te zien die het niveau van de promotieklasse goed weerspiegelde.

Ondertussen op de tribune….

Ging de discussie over dat DVV toch bijna een ‘Oafers’ geheel is geworden. Met Eric als starter van de discussie (hoe kan het ook anders) ging vooral Lindie er strijdig op in. Dat Emiel ‘boem boem’ de Jong op het midden weer furore maakte, voedde de discussie alleen maar meer op. Zo vond Eric, dat de Piet Heinstraat eigenlijk bij Klein Oafere city hoort, maar Lindie was hier niet mee eens!

Set 3: 25-22!

Op het veld veranderde het spelbeeld niet veel. Een achterstand werd teniet gedaan door DVV 1. Woudenberg kon nog wat tegen prikken. Maar het verzet was gebroken. Zeker toen Lennard een paar keer de bal langs de lijn kon binnen slaan. Emiel sloeg in deze set wel enkele keren onnodig zijn service in het net. Maar compenseerde dit door goede ballen in te slaan in het midden. Ook Ben liet zien van waarde te zijn en zoals gezegd speelde Bram een prima wedstrijd. Zijn setups naar Martijn en Rob waren van een prima niveau, zodat zij het ook konden afmaken.

Zakelijk uitgespeeld!

De laatste set was duidelijk een prozaïsch setje. Woudenberg had er niet veel zin meer in en DVV 1 wilde perse alle punten thuis houden! Toch lieten de bezoekers zo nu en dan nog kwaliteit zien. Een paar snelle aanvallen in het midden gaf DVV 1 het na kijken. Bram behield zijn plek in het team. Wellicht ook met het oog op het feit dat Roy straks even niet inzetbaar is i.v.m. een snoepreisje naar the USA!

In een prima wedstrijd werd zo ook set 4 binnen gehaald. Laatste setstand 25-15. Wederom een puike prestatie van DVV 1, wellicht gevoed door DVV 2 dat liet zien hoe het moest!

De avond eindigde wederom feestelijk in de kantine van de Sporthal! Waar de hapjes en biertjes gemakkelijk werden weggetikt!

©Razende Reporter