Menu Sluiten

Drutense derby!

Zaterdag 15 april 2023 is het weer tijd voor de Drutense volleybal derby!
Terug van weggeweest.
DVV H1 speelt tegen Boemerang Komeet H1 om 14.30 in sporthal de Heuvel in Druten.

Hieronder vind je wat dit voor beide teams betekent.

Aanvoerder Boemerang Komeet:
De wedstrijden tegen DVV zijn toch elk jaar weer iets waar we naar uitkijken omdat het altijd een leuke pot is. Er is altijd strijd om elk punt en iedereen doet enorm zijn best waardoor de uitslagen erg afwisselend zijn. De enige zekerheid is dat de punten in Druten blijven.
Dit jaar moest er een wedstrijd verplaatst worden welke werd ingedeeld op een trainingsavond. Dat vond iedereen erg jammer omdat beide clubs normaal gesproken redelijk wat publiek aantrekken rondom deze wedstrijd. Hierom hebben we ervoor gekozen om de wedstrijd te verplaatsen naar een zaterdag zodat alle vrienden, familie en iedereen die dat wil kan komen kijken. We kijken er in ieder geval allemaal naar uit.

Aanvoerder DVV:
Spelen tegen Boemerang Komeet heeft altijd iets speciaals.
Toen we de club verlieten in 2003 en DVV begonnen, konden we niet bedenken dat we 20 jaar later nog steeds bestaan en dat de Drutense derby weer op de kalender staat.
In de beginjaren van de derby, die begon in seizoen 2004 – 2005, stonden we tegen onze “vervangers” en waren de belangen voor ons wel groter dan nu.
We wilden natuurlijk laten zien dat we de juiste keuze hadden gemaakt en dat kan dan het beste met een overwinning.
Dat lukte en toen was het zaak om de nieuwe vereniging ook levend te houden.
Met de personele injectie in 2008 was de toekomst voor DVV verzekerd en was de rivaliteit met BK ook wel kleiner geworden.
Wij speelden niet meer in dezelfde klasse en BK moest bouwen aan een nieuw H1.
Jaren later werd er zelfs een H2 opgericht bij DVV en die kwamen een paar seizoenen ook weer BK tegen in de 2e klasse.
Nadat ons H2 ophield met bestaan en we weer een 1 teams vereniging werden, promoveerde later BK H1 naar de eerste klasse en was de derby wederom een feit.
En ondanks dat beide clubs nu veel meer samenwerken, blijft toch die drang om tenminste 2 wedstrijden per jaar te winnen.
De thuiswedstrijd werd door ons met 3-1 gewonnen, maar dat geeft geen garantie voor de uitwedstrijd.
Mooi dat de uitwedstrijd in overleg met BK op de zaterdag gehouden wordt en dat het de laatste wedstrijd van het seizoen is.
Dan kunnen we weer vieren dat een mooi seizoen ten einde is en dat zou natuurlijk nog mooier zijn met een overwinning a.s. zaterdag!

Vind jij het leuk om een goed potje volleybal te zien? Je bent van harte welkom om te komen kijken!