Menu Sluiten

De historie van DVV

Het ontstaan
In het voorjaar 2003 ontstond tussen het eerste heren team van Boemerang Komeet en het toenmalige bestuur van deze vereniging een meningsverschil over het  technisch beleid van heren 1. Vooral de manier waarop en het tempo waarin het eerste heren team verjongd diende te worden bleek een zeer groot struikelblok.Uiteindelijk resulteerde dit in een  definitieve breuk tussen 7 leden van dit team en de vereniging. 

Deze 7 leden wilden echter graag doorgaan met volleyballen en na het besluit om te stoppen bij BK was de eerste intentie om te gaan spelen bij een andere vereniging. Maar al snel bleken zij niet de capaciteit  te hebben om een compleet team “aan te nemen”. Uiteindelijk was het Eric Bouwman die met het idee kwam om dan maar een eigen vereniging op te richten.

Nadat de rest van de vrienden hiermee akkoord gingen, werden de nodige contacten gelegd met de NeVoBo en een notaris om zo de nieuwe vereniging ook officieel in te schrijven bij de KvK. En hoe snel kan het dan gaan: Binnen enkele weken waren de statuten opgesteld en het 1e (en enige!) herenteam ingeschreven bij de Volleybalbond.

Op 3 augustus 2003 tekenden voorzitter Marc Geurts, Penningmeester Eric Bouwman en Secretaris Martijn Remers de broodnodige papieren en onder het genot van een palmbiertje werd officieel geklonken op de nieuwe volleybalvereniging van Druten: DVV.

DVV staat voor Drutense Volleybal Vereniging (hoe makkelijk kan het zijn) maar later werd ook de andere betekenis veel krachtiger: Door Vrienden Voortgezet.

En dit is het inderdaad gebleken, een echt vriendenteam waarin prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.

Inmiddels was de selectie uitgebreid met 3 spelers, waardoor  10 zeer gedreven volleyballers het avontuur aangingen.

De start
In het 1e seizoen, 2003/2004, moest gestart worden in de 3e klasse, de laagste. Dit omdat elk nieuw team binnen de NeVoBo in de regio hier moest beginnen. Voor de meeste spelers wel een enorme niveaudaling, maar het was voor een goed doel, dus ogen dicht en 2 jaar niet met je andere volleybalvrienden praten….

Vanuit de NeVoBO kwam echter een helpende hand. 2 weken voordat de competitie zou beginnen heeft een team zich uit de 2e klasse teruggetrokken. Voor de volleybalbond was het belangrijk om die 2e klasse weer compleet te krijgen en zij boden DVV aan om deze plek op te vullen. Uiteraard waren de Drutense mannen hiertoe bereid en kon het seizoen beginnen.

Het doel was duidelijk: kampioen worden en zo snel mogelijk terug naar de gewenste 1e klasse.

En gepromoveerd werd er. Met maar 2 sets tegen in het hele seizoen werd DVV ongeslagen kampioen en daarmee waren ze al na 1 jaar afwezigheid terug in de 1e klasse!

Het vervolg
In de 1e klasse kwam DVV weer de oude bekende team tegen waar ze al jaren tegen gespeeld hadden. Echter, de keuze om een eigen vereniging op te richten was hun ook niet ontgaan en DVV werd al snel aangezien voor de rebellen uit Druten!

Meteen voelde DVV zich thuis en er volgden zeer mooie wedstrijdreeksen met veel overwinningen. Er werden legendarische wedstrijden gespeeld tegen Pegasus H2, Trivos H3 en Vocasa, maar de belangrijkste 2 wedstrijden van het seizoen waren natuurlijk tegen Boemerang Komeet H1.  

De enige echte streekderby van Druten was stond uiteraard vol van spanning, maar het was DVV die alle keren met de eer ging strijken. Het  seizoen werd afgesloten met een fraaie derde plaats.

De seizoenen daarna waren de resultaten wisselvallig.

Mede door hartnekkige blessures en spelers die stopten vanwege de reisafstand was de basis uitgedund tot eigenlijk 6,5 man.

Even werd er nog gepraat met BK over een mogelijke terugkeer, maar toen eenmaal duidelijk werd dat de oude opvattingen omtrend het technisch beleid van het nieuwe bestuur hetzelfde waren, zette de vrienden de schouders eronder en bleef DVV bestaan.

Met die mentaliteit werd zelfs in seizoen 2005/2006 op een haar na de bekerfinale gemist. De seizoenen werden afgesloten met klasseringen tussen derde en zesde plaats.

Het nieuwe DVV

In  de zomer van 2008 klopten een aantal spelers op de deur van DVV. Het waren jonge spelers  Heren 1 van BK, die na een avontuur in de promotieklasse, uit elkaar viel. Zij wilden graag doorgaan met volleyballen, maar ook buiten het veld de gezelligheid terug. Dan waren ze bij DVV aan het goede adres!

Met deze jong spelers, in vergelijking met de harde kern, kreeg DVV een enorme impuls en steeg het zelfvertrouwen.

Het grootste succes van dit nieuwe DVV was de winst in een Internationaal toernooi in Dreumel. A-Pilon uit de Oekraine, Touche 1 uit Dreumel en Arvevo uit Arnhem werden daar verslagen en de gewonnen troffee prijkt nog steeds vooraan in de prijskast.

Hoewel de feestavond daarna ook een beker had verdiend, gezien de consumptie bier / wodka met de daarbij horende rekening. (jammer, anders was het een prijzenkast geworden)

Na de 6e plaats in seizoen 2008-2009 ging het alleen maar beter en momenteel is DVV niet meer weg te denken uit de top 3.

Vriendenclub   
DVV is in de loop der jaren een echte vriendenclub gebleken waarin prestaties en veel gezelligheid zeer belangrijk zijn. Er worden naast het volleybal ook regelmatig de nodige activiteiten georganiseerd die steeds serieuzere vormen beginnen aan te nemen, dus een heuse evenementenkalender wordt nu elk voorjaar opgesteld om zo een beetje overzicht te houden.

Een mooi voorbeeld van de vriendenclub is het jaarlijks optreden van de nederlandse band de Dijk in Nijmegen. Al 3 jaar gaat daar een delegatie van DVV naar toe. Waren dat in het begin nog zo’n 10 man, afgelopen december zijn 26 spelers, vrouwen, vrienden en vriendinnen meegegaan naar de Vereeniging.  

Maar concerten zijn maar een topje van de evenementenijsberg.

De volgende activiteiten zijn niet meer weg te denken uit de agenda:

Beachtoernooi Druten

Midwinter BBQ

Italiaans eten bij Arie

DVV kidsdag

Hooifeest bij Eric

Beachvolleyballen in Scheveningen

Diversen (o.a. verjaardagen, open huizen, huwelijksfeesten 12,5 / 25 jaar, ALV bij Lamers etc.)

Uiteraard staat het beachtoernooi in het eigen Druten voorop.
Zeker nu DVV voor de 2e keer het toernooi gaat organiseren, zal heel DVV van vrijdag t/m maandag keihard werken om dit toernooi vlekkeloos te laten verlopen.

 Zo zie je maar dat je topprestaties prima kunt combineren met feetsen en partijen!

En de vrienden van DVV worden ook hier al heel erg goed in!